Hva betyr miljømerkene?

Vi leverer produkter som er miljømerket etter norske, nordiske og europeiske retningslinjer. Du har kanskje hørt om flere av disse, men vet du hva de ulike miljømerkene faktisk innebærer​​

 

Offentlige miljømerker

Skjeldestad kontorspar as forholder seg til til leverandørenes merking av miljøprodukter.  De offentlige miljømerkene er «livssyklusbaserte miljømerker» som tar hensyn til hele produkt livssyklus – fra produksjon, i bruk og når det ender opp som avfall. På produktdetaljsiden til hvert produkt finner du oversikt over hvilke miljømerker og andre sertifiseringer produktet har. 

Svane.JPGSvanemerke

 Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden, opprettet av myndighetene for å gi forbrukere og innkjøper Merket reduserer miljøbelastningen fra produksjon og forbruk, ved å vurdere hele livssyklusen til et produkt, og alle relevante miljøproblemer som oppstår underveis.

Ler mer >

5655.JPG  Bra miljøvalg

Referert til som "Good Green Buy" eller "Good Environmental Choice" på engelsk. Denne etiketten fokuserer på ganske mye brukte produkter   og tjenester som har stor innvirkning på miljøet. Nature Conservancy begynte med kampanjer for ubleket papir, kvikksølvfrie batterier og miljøtilpasset vaskemiddel og har utvidet til flere andre produkter og tjenester.

Les mer >

 

eu.merke.jpgEU Ecolabel (EU-blomsten)

EU-blomsten eller EU Ecolabel er basert på EU-regelverk, inngår i EØS-avtalen og har eksistert siden 1992. I hvert land som deltar har et nasjonalt kompetent organ tilgjengelig.

Les mer >

184810_4.jpgFSC (Forest Stewardship Council

FSC står for «Forest Stewardship Council» og har eksistert siden 1993. Avhengig av  må en viss prosentandel av produktet og/eller emballasjen komme fra FSC-sertifisert skog eller bestå av resirkulert materiale.


Les mer >

9201792_1.jpg  Industrially Compostable

                       TÜV AUSTRIA (tidligere Vinçotte) er et sertifiseringsorgan autorisert av European Bioplastics og kan derfor tildele Seedling-logoen til produkter som er i samsvar med EN 13432.

Les mer:

9201804_1.png Blauer Engel

                       Blauer Engel (Blå Engel) er den offisielle miljømerkeordningen i Tyskland og de vurderer alle relevante miljøproblemer i hele produktets livssyklus,

                       slik som Svanemerket gjør i Norge.

Les mer >

pefc.JPGNår noe er PEFC-merket, vet du at råvaren eller produktet kommer fra bærekraftig forvaltet skog.

Les mer >

222066_2.JPGRainforest Alliance er et amerikansk miljømerke som viser at det er tatt miljø og bærekraftshensyn under produksjonen.

Les mer >

9201560_2.JPGFairtrade Norge arbeider for å gjøre det enkelt for forbrukere og virksomheter å ta bærekraftige valg.

                                Vår visjon er en verden hvor handel og næringsliv fremmer rettferdighet og bærekraftig utvikling for alle.

Les mer >

 

766282_2.JPGDebio har merket mat og utviklet økologien i Norge i over 30 år. Debios merker er garantien for at varer merket med disse er produsert etter
tydelige regler for økologi og bærekraft.

Les mer >

 

139842_2.JPGOK COMPOST

Emballasje og andre produkter merket med OK Compost-merket er biologisk nedbrytbare i et industrielt komposteringsanlegg. Tilfredsstiller alle kravene i EUs emballasjedirektiv.

Les mer >